Sivas Katliamının 31. Yılında Unutmadık, Unutmayacağız!

Sivas Katliamının 31. Yılında Unutmadık, Unutmayacağız!

İzmir’de Alevi Bektaşi Federasyonu’nun çağrısıyla Sivas Katliamı lanetlendi ve mücadele çağrısı yapıldı.

Kıbrıs Şehitleri Caddesinde üzerinde Sivas’ta katledilen 33 canın fotoğrafının olduğu, “Her yer Madımak, her yer yanıyor. Unutmadık, unutmayacağız” pankartı ve “Sivas’ı unutma unutturma”, “Gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek”, “Sivas’ı yakanlar AKP’yi kuranlar”, “Sivas için adalet Suruç için adalet” sloganlarıyla Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne dek yüründü.

Sivas’ta yakılarak katledilen 33 kişinin anısına yapılan saygı duruşunun ardından Alevi Bektaşi Federasyonu Bölge Sorumlusu Bahar Kaplan basın metnini okudu. Basın açıklamasında; “İnsanlığa karşı işlenmiş bir suç olan bu katliamın yapıldığı Madımak Oteli’nin utanç müzesi olması yönündeki taleplerimizin karşılanması bir yana, cezaevinde kaç kişinin tutuklu olduğuyla ilgili dahi bilgi verilmemektedir. Şu günlerde siyasette normalleşmeden bahsedilmektedir. Eğer normalleşme adına bir adım atılacaksa işe, Diyanet İşleri’nin bütçesini tamamen sıfırlayarak, okullarda zorla verilen din derslerini kaldırarak, Alevi köylerine cami yapılmasından vazgeçilerek, AHİM’in Aleviler ile ilgili verdiği kararları uygulayarak ve Madımak Oteli’ni utanç müzesi yaparak başlanmalıdır. Asimilasyonun ve inkârın suç kapsamına alındığı, her türlü nefret söyleminin yasaklandığı bir iklim yaratarak normalleşme olacaktır” ifadeleri kullanıldı.
Açıklama; “Toplumsal barış ve adaletin tesis edilmesi için herkesi, bu acı günümüzde bizlerle birlikte olmaya, sesimize ses katmaya davet ediyoruz. Siyasal İslam’ın hayatın her alanını karanlığa boğmaya çalıştığı süreçte bizler asla karanlığa teslim olmayacağız. Anadolu’ya ışık olmaya devam edeceğiz. Alevi Bektaşi Federasyonu ve bileşenleri olarak, 2 Temmuz Sivas Madımak katliamının unutulmaması ve unutturulmaması için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha vurguluyoruz” ifadelerini kullanıldı.

Anma açıklamanın ardından sloganlarla Gündoğdu Meydanına yapılan yürüyüşle devam etti. Burada son olarak Sivas’ta 31 yıl önce katledilen 33 can anısına denize bırakılan karanfillerle anma etkinliği bitirildi.

Partizan İzmir, X Hesabı’ndan yaptığı paylaşımda; “Sivas katliamın 31. Yılında yakılarak katedilen 33 canı anmak için Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması ve denize karanfil bıraktık. Unutmadık, unutmayacağız!” ifadelerini kullandı.